Cercetare stiintificaCercetarea stiintifica si publicistica a fost si este orientata, cu precadere, asupra dreptului muncii, preocupare constanta si consecventa începând cu anul 1990 si în prezent.
Obiectivele urmarite au constat în: interpretarea si aplicarea legislatiei muncii potrivit noilor realitati economice si sociale, adaptarea la economia de piata, necesitatea perfectionarii ei permanente, în concordanta cu dreptul international si european al muncii.

• Coordonator al Grantului de cercetare în cadrul Academiei Române „Incidenta reglementarilor comunitare asupra legislatiei interne a muncii”.

• Coordonator Enciclopedia Juridica – domeniul dreptul muncii si securitatii sociale.

Membru în comitetul dre cercetare al Proiectului „The right to strike in Europe” – „Dreptul la greva în Europa”, aprobat si finantat de Comisia Europeana si Confederatia Sindicatelor Democratice Europene, lucrarea finala prezentata „Dreptul la greva în România”

• Elaborarea si publicarea a numeroase cursuri, monografii, studii si articole.


Participarea la conferinte si seminarii interne si internationale în domeniul propriu al specialitatii.

Membru în comitetul dre cercetare al Proiectului ”Trade Union representation in the European Union member countries”, aprobat si finantat de Comisia Europeana, membru în colectivul de cercetare.


afisari: 404603
vizitatori: 40925
 © 2008 alexandruticlea.ro